Slavlje odbojkašica Uba (©MN Press)
Slavlje odbojkašica Uba (©MN Press)

Ligaški deo je jedno, razigravanje nešto sasvim drugo: Ub posle dva poraza bolji od TENT-a

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 22:29

Osvajačice Kupa pobedom otvorile četvrtfinale plej-ofa protiv tima iz Obrenovca - 3:1

Dva puta su u ligaškom delu odbojkašice Uba gubile od TENT-a, a onda su u plej-ofu odlučile da se revanširaju. Dobile su prvi meč četvrtfinala večeras na domaćem terenu - 3:1 (25:17, 25:18, 14:25, 25:23), pa će u petak imati priliku da overe ulazak u polufinale.

Iste ekipe sastale su se i u poslednjem kolu ligaškog dela, pre samo tri dana i tada je posle pet setova slavio tim iz Obrenovca.

Izabrane vesti

Sada je Ubljanke do pobede predvodila Kubanka Anet Barbara Benitez sa 16 poena. Bojana Čelić je upisala 15, a kapiten Slađana Erić 13.

"Mnogo bolje izdanje u odnosu na utakmicu pre tri dana. Konstantno smo imale dobar prijem, ali nam je danas proradio i napad, što nam je falilo u prošlom meču", rekla je za sajt lige Slađana Erić posle pobede. "Nedostaje još jedan element, a to je blok. Nadam se da će u narednom periodu i taj segment da profunkcioniše. Imale smo sjajnu odbranu i pohvalila bih libera Anu Tadić, koja je odigrala na visokom niovu. Dovele smo utakmicu u pitanje u četvrtom setu. Dugo smo vodile, ali smo zbog grešaka došle do egala. Ipak, na kraju smo mirne glave okončale duel i pobedile. Za tri dana nas već očekuje druga utakmica u Obrenovcu. Mislim da neće biti problema i da smo kvalitetna ekipa, ali nam zdrastveno stanje nije kako treba. Teško je igrati plej-of, pošto on iziskuje mirnu glavu, snagu i energiju. Idemo korak po korak i nadam se da ćemo izboriti plasman u polufinale".

U poraženom sastavu se izdvojila Jovana Cvetković sa 17 poena, Mina Mijatović je zabeležila 14, a Hena Kurtagić 11. Ana Malešević se zaustavila na osam.

Pre svega, čestitam Ubu na bolje otvorenoj utakmici plej-ofa", rekla je Ana Malešević. "Mislim da je moja ekipa ušla zgrčeno u meč, sa strahom koji je bio opravdan, pošto pojedine devojke prvi put igraju razigravanje. Međutim, smatram da smo se dobro vratile u meč i da smo u važnim poenima pokazale karakter, a u nekim momentima prikazale bolju igru u odnosu na rivala. Pokazale smo da možemo da budemo mnogo više konkuretni u narednoj utakmici i da izborimo plasman u polufinale. U plej-ofu se igra srcem, tako da čestitam mojim saigračicama na sjajnoj borbi, pogotovo u poslednja dva seta".

Pobednik ove serije će igrati sa Železničarom ili Partizanom u polufinalu. Lajkovčanke su dobile prvi meč maksimalnim rezultatom, pa su mnogo bliže prolasku među četiri najbolja tima.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0 (25:22, 25:19, 25:16)

Železničar - Partizan 3:0 (25:14, 25:16, 25:19)

Ub - TENT 3:1 (25:17, 25:18, 14:25, 25:23)

Sreda

18.00: Jedinstvo - Srem

POLUFINALE

Crvena zvezda/Spartak Subotica - Jedinstvo/Srem

Železničar/Partizan - Ub/TENT


tagovi

ŽOK UbOK TentSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara